Arele € 18.50
Klimaat/Terroir De druiven zijn afkomstig van wijngaarden gelegen op een hoogte van 290 tot 330 meter, op de heuvels in het Valpolicella Classico gebied.
Vinificatie Men maakt gebruik van de traditionele ‘Appassimento’ methode. ‘Appassimento’ betekent het proces van drogen. ‘Arele’ is de locale naam van de traditionele houten rekken waarop de druiven worden neergelegd om in te drogen gedurende een periode van 30 tot 40 dagen, alvorens geperst te worden. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op Sloveense en Franse eiken vaten.
Druiven Corvino, Oseleta
Geur & Smaak In de geur, erg fruitig, rijk, kruidig met een hint van zwarte peper. In de smaak ‘full-bodied’ wijn, intens, kruidig, soepel en vol van smaak.
Serveersuggestie Een goede combinatie met wit en rood vlees, wildgerechten en jonge en oude kazen
Wijnsoort: Rood
Druif: Corvina,Oseleta
Wijnhuis: Tommasi Viticoltori