Ripasso Valpolicella Supriore € 20.50
Vinificatie 'Ripasso' is het unieke resultaat van de 2e fermentatie van de Tommasi Valpolicella Classico Superiore op de warme gedroogde druivenschillen, die overgebleven zijn na persing voor de Tommasi Amarone. Dit proces, gebruikt in uitzonderlijke jaargangen, verleent rijkheid en karakter aan deze grote wijn. » De 2e fermentatie vindt plaats op de Amarone druivenschillen met de methode "Ripasso". De wijn rijpt 18 maanden in Sloveens eiken vaten van 65 hectoliter.
Druiven Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella
Geur & Smaak Rijke neus met zwarte peper en tonen van rozijnen. Volle smaak, mooi uitgebalanceerd, heel intens, kruidig met een tikje zoete kersen. Karakteristiek, rijp en fruitig.
Serveersuggestie Een goede combinatie met wit en rood vlees, wildgerechten, jonge en oude kazen
Wijnsoort: Rood
Druif: Corvina,Corvinone,Rondinella
Wijnhuis: Tommasi Viticoltori